Kineser vill ta flygande bilar till Skellefteå

22.05.07

Skellefteå kan bli en inkörsport för flygande elbilar. Den kinesiska uppstickaren Xpeng har ambitionen att provköra sitt nya eVTOL-fordon X2 där i framtiden. ”Om en så stor aktör skulle bedriva delar av sin europeiska utveckling i just Skellefteå skulle det vara otroligt roligt”, säger Henrik Littorin, projektledare för elflygsprogrammet Elis.

Läs mer: Dagens Industri

 

 

 

 

 

 

More insights

Drönarsatsning för persontransporter och gods planeras

Drönarsatsning för persontransporter och gods planeras

Norrköping blir först i landet med en vertiport – en vertikal miniflygplats för drönare för både persontransporter och gods. En avsiktsförklaring har tecknats mellan Norrköpings flygplats och bolaget KookieJar of Sweden. Läs mer: Corren        ...

Planen: De vill bygga Sveriges första vertiport – i Norrköping

Planen: De vill bygga Sveriges första vertiport – i Norrköping

I framtiden kan stadsdelar, köpcentrum och större företag ha en egen miniflygplats för taxidrönare – VTOL:er. Först ut med en vertikal flygplats, vertiport, ser Norrköping ut att bli. Men först måste reglerna för det undre luftrummet ändras.  Läs mer:...

SEE ALL INSIGHTS

Partners