United Airlines lends expertise to support Archer’s future airline

22.04.28

California eVTOL-startup Arched Aviation is tapping into investors and customer United Airlines to share its expertise on airline maintenance and operation.

Read more: eVTOL.com

 

 

 

 

 

 

More insights

Kineser vill ta flygande bilar till Skellefteå

Kineser vill ta flygande bilar till Skellefteå

Skellefteå kan bli en inkörsport för flygande elbilar. Den kinesiska uppstickaren Xpeng har ambitionen att provköra sitt nya eVTOL-fordon X2 där i framtiden. ”Om en så stor aktör skulle bedriva delar av sin europeiska utveckling i just Skellefteå skulle det vara...

Drönarsatsning för persontransporter och gods planeras

Drönarsatsning för persontransporter och gods planeras

Norrköping blir först i landet med en vertiport – en vertikal miniflygplats för drönare för både persontransporter och gods. En avsiktsförklaring har tecknats mellan Norrköpings flygplats och bolaget KookieJar of Sweden. Läs mer: Corren        ...

Planen: De vill bygga Sveriges första vertiport – i Norrköping

Planen: De vill bygga Sveriges första vertiport – i Norrköping

I framtiden kan stadsdelar, köpcentrum och större företag ha en egen miniflygplats för taxidrönare – VTOL:er. Först ut med en vertikal flygplats, vertiport, ser Norrköping ut att bli. Men först måste reglerna för det undre luftrummet ändras.  Läs mer:...

SEE ALL INSIGHTS

Partners