Planen: De vill bygga Sveriges första vertiport – i Norrköping

22.04.26

I framtiden kan stadsdelar, köpcentrum och större företag ha en egen miniflygplats för taxidrönare – VTOL:er. Först ut med en vertikal flygplats, vertiport, ser Norrköping ut att bli. Men först måste reglerna för det undre luftrummet ändras. 

Läs mer: NyTeknik

More insights

Kineser vill ta flygande bilar till Skellefteå

Kineser vill ta flygande bilar till Skellefteå

Skellefteå kan bli en inkörsport för flygande elbilar. Den kinesiska uppstickaren Xpeng har ambitionen att provköra sitt nya eVTOL-fordon X2 där i framtiden. ”Om en så stor aktör skulle bedriva delar av sin europeiska utveckling i just Skellefteå skulle det vara...

Drönarsatsning för persontransporter och gods planeras

Drönarsatsning för persontransporter och gods planeras

Norrköping blir först i landet med en vertiport – en vertikal miniflygplats för drönare för både persontransporter och gods. En avsiktsförklaring har tecknats mellan Norrköpings flygplats och bolaget KookieJar of Sweden. Läs mer: Corren        ...

SEE ALL INSIGHTS

Partners